Yritystuet – älä jätä käyttämättä

Yrityksille on tarjolla useita erilaisia tuki- ja rahoitusmuotoja, jotka kannattaa käyttää hyödykseen. Moni pk-yritys kertoo, että yritystuet jäävät hakematta, koska tieto niistä on hajallaan ja byrokratia tuntuu raskaalta. Olen yli 10 vuoden kokemuksella mielelläni avuksi tukimahdollisuuksien selvittämisessä ja tukien hakemisessa – varaa aika suoraan kalenteristani tai ota yhteyttä, niin pääset saman tien asiassa ison askeleen eteenpäin.

Tärkeimmät yritystuet


Startti Plus on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa. Saat 1-5 myynnin ja markkinoinnin sparrauskertaa sekä kirjallisen markkinoinnin kehittämissuunnitelman. Tuotan palvelua YritysEspoon kumppanina

 

ELY-keskuksen konsultointipalvelu on tarkoitettu vähintään vuoden toimineille pk-yrityksille, jotka haluavat kasvaa ja kehittää toimintaansa.  Palvelun hinta tuen jälkeen on 325 eur + alv/konsulttipäivä. Tutustu Markkinointi ja asiakkuudet -konsultointiin, jonka palveluntuottajana toimin.

 

Innovaatioseteli on tarkoitettu ulkopuolisen asiantuntijan/konsultin kustannuksiin, kun kehitettävällä idealla on kansainvälistä potentiaalia. Business Finlandin tuki on 4000 eur ja omarahoitusosuus 1000 eur + alv. evida on Innovaatiosetelin palveluntarjoaja. Jos sinulla on tuote- tai palveludea, tutustu tehokkaaseen innovaatiosetelipakettiini.

 


ELY-keskuksen kehittämisavustuksella voidaan tukea kehittämiseen liittyviä palkka-, konsultointi-, matka-, messuosallistumis- ja vastaavia menoja max 50%. Investointien tuki on 10-35%. Painopisteenä kansainvälistyminen.

 


Business Finland tarjoaa tukia, lainoja, ohjelmia, neuvontaa ja sparrausta pk-yrityksille, joilla on monipuolinen osaaminen ja tiimi, kilpailuetu kansainvälisillä markkinoilla sekä riittävät rahalliset resurssit kansainvälistymiseen. 

 


Maaseudun yritystukia voi saada yrityksen perustamiseen, kehittämiseen, laajentamiseen ja investointeihin tietyillä alueilla. Ei edellytä maatalouden harjoittamista yritystoiminnan lisäksi.

 

 

DigiDemo- sekä CreaDemo/CreMa–tuet kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

 

 

 

Päätöksen EU:n rahoituksen tarjoamisesta myöntävät paikalliset rahoituslaitokset ja sijoittajat, jotka myöntävät lainoja, mikrorahoitusta, takauksia ja riskipääomarahoitusta. Rahoitustarpeissa tutustu  Finnveran pk-yritysten palveluihin ja usein kysyttyihin kysymyksiin.